Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot Lidköping

2018-03-18 10:12
Lördagens träningsmatch mot Lidköping slutade 1-1. Här följer tränare Filip Rinstads tankar om matchen.
  • Uppdaterad: 2018-03-18 10:13

Uppställning 1-4-4-2:

Emilia

Ebba, Frida, Amanda H, Sussie

Andy, Elsa, Nathalie, Hedvig

Linnea, Amanda J

 

Efter en, personligen, kort uppladdning inför matchen. Med endast en träning med tjejerna var jag oerhört spänd på att få se alla i matchsituation. Alltid kul att få en kraftmätare mot en seriekonkurrent.

Matchen börjar relativt bra, då vi sätter hög press och vinner flera bollar på Lidköpings planhalva. Tyvärr skadar sig Linnea Berger redan efter 11 minuter och vi måste ändra runt i positioner. Andy får spela som släpande forward i stället för på sin kant och Elin kommer in på högermittfältet.

Vi gör 1-0 när Ebba tar en fin löpning från högerbacken och väggspelar sig fram till straffområdet. Väl där slår hon ett fint inlägg som Elsa nickar in. Riktigt skönt!

Lidköping har ett ganska stort bollinnehav och vi är ligger rätt i positioner så de lyckas egentligen inte skapa någonting farligt i hela första halvlek.

Tyvärr har vi svårt att skapa ett eget bollinnehav samt får ett för långt lag i djupled. Så vi tröttar ut oss. Lidköping gör 1-1 på en omställning när vi har försökt trycka upp spelare i anfall. Det blir också slutresultatet.

Jag tycker försvarsspelet de första 65 minuterna var kanon. Men det tär att på uthålligheten att jaga boll såpass mycket som vi gör mot bollskickliga Lidköping, så vi tappar i positionsspelet när vi blir trötta. En extra eloge till Emilia i mål, hela backlinjen samt innermittfältet som sköter sig galant. 

Vi har mycket bra att ta med oss in i träningsveckan, som blir ganska intensiv. En extrainsatt fysträning, som avslutas med ett miniträningsläger till helgen. Jag ser fram emot att få lära känna alla spelare bättre och tillsammans utveckla en vinnande fotboll.

Med vänliga hälsningar Filip Rinstad, Mallbackens IF

Skribent: Peter Eriksson
Epost: Adressen Gömd

 

                  

 fryksdalenssparbank_logo

helmia

Länsförsäkringar

logo_segermo_nrc

logo_allians_V1

logo2011

Moelven_logo_RGB

http://www.konsumvarmland.se

 

 

 

 

adidas

  

 

 

 

Postadress:
Mallbackens IF - Fotboll
Mallbacken 88
68697 Lysvik

Kontakt:
Tel: 0565-810 91
Fax: 0565-810 91
E-post: This is a mailto link

Se all info